|
|
|
|
בדיקת ערך סחירות..ברייטלינג
מאת:
the watch
Jun 04, 2013
||
15:37
נבדוק לדוגמה שעונים במסדרת ה AVENGR (ה SUPER AVENGER ו ה AVENGER מחירם זהה)
1.שעון SA חדש מחירון שלו 27,500 שקל (סדרה II עולה עוד 300 שקל ,זניח)
2.ניתן לקבל הנחה ראלית של 27- 25 אחוזים ממחיר המחירון ברכש של חדש כלומר 20,000 שקל עגול
(למרות שצרכנים "כבדים " עם מזומן יכולים לסוחט קצת יותר נניח עוד 2% ולקבל אותו ב 19,000 שקל
3.שעון SA משומש נמכר בין 12,000-13,000 שקל (מינימום) אבל ניקח 12,000 על ההנחה המקסימלית.
כלומר אדם שרכש שעון ברייטלינג ב 19,000 שקל ומכר אותו לאחר כמה שנים ב 12,000 שקל
(מחיר רצפה של הדגם הן לחדש והן למשומש) "הפסיד" (במרכאות) כ 37 אחוז .
סוחרים מוכרים שעוני ברייטלינג יד 2 במחיר של 50 אחוז מהטיקט , וכאן ההטעייה
אף אחד לא קונה את השעון במחיר של 100 אחוז טיקס,לכן הוא לא מפיס עליו 50 אחוז
אלא רק 3 אחוז (נכון לגבי הדגם הזה, אני יעלה דגם נוסף לבדיקה)
תבדקו אותי..
(תקנו אם מצאתם ..)
תגובות יתקבלו בברכה..
כל טיים - משווקים מורשים של שעוני יוקרה - ירמיהו 6 ת״א/אבן גבירול 51 ת״א טלפון 03-5461547
ברייטלינג, אומגה,אוריס,טאג-הויר,מונבלאן,ראדו,טודור,המילטון iwc,פנראיי,לונג׳ין,קרטייה- שעוני יוקרה יד 2, טיפולים לשעונים,תיקונים, החלפת סוללות, רצועות וצמידים לשעונים - טרייד אין למגוון מותגים
|
|
|
•
|
בדיקת ערך סחירות..ברייטלינג
the watch
> אתה נמצא כאן
|
|
|
Jun 04, 2013 | 15:37
|
|
נבדוק לדוגמה שעונים במסדרת ה AVENGR (ה SUPER AVENGER ו ה AVENGER מחירם זהה)
1.שעון SA חדש מחירון שלו 27,500 שקל (סדרה II עולה עוד 300 שקל ,זניח)
2.ניתן לקבל הנחה ראלית של 27- 25 אחוזים ממחיר המחירון ברכש של חדש כלומר 20,000 שקל עגול
(למרות שצרכנים "כבדים " עם מזומן יכולים לסוחט קצת יותר נניח עוד 2% ולקבל אותו ב 19,000 שקל
3.שעון SA משומש נמכר בין 12,000-13,000 שקל (מינימום) אבל ניקח 12,000 על ההנחה המקסימלית.
כלומר אדם שרכש שעון ברייטלינג ב 19,000 שקל ומכר אותו לאחר כמה שנים ב 12,000 שקל
(מחיר רצפה של הדגם הן לחדש והן למשומש) "הפסיד" (במרכאות) כ 37 אחוז .
סוחרים מוכרים שעוני ברייטלינג יד 2 במחיר של 50 אחוז מהטיקט , וכאן ההטעייה
אף אחד לא קונה את השעון במחיר של 100 אחוז טיקס,לכן הוא לא מפיס עליו 50 אחוז
אלא רק 3 אחוז (נכון לגבי הדגם הזה, אני יעלה דגם נוסף לבדיקה)
תבדקו אותי..
(תקנו אם מצאתם ..)
תגובות יתקבלו בברכה..
כל טיים - משווקים מורשים של שעוני יוקרה - ירמיהו 6 ת״א/אבן גבירול 51 ת״א טלפון 03-5461547
ברייטלינג, אומגה,אוריס,טאג-הויר,מונבלאן,ראדו,טודור,המילטון iwc,פנראיי,לונג׳ין,קרטייה- שעוני יוקרה יד 2, טיפולים לשעונים,תיקונים, החלפת סוללות, רצועות וצמידים לשעונים - טרייד אין למגוון מותגים
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 04, 2013 | 16:06 |
|
צריך לזכור שמחיר המחירון מטפס כל שנה למעלה
העלייה במחיר שומרת (בין היתר, לא רק ) על שוק שעוני יד2 של המותג
נוסיף עוד דוגמה קצת שונה אבל ממחישה היטב את שוק יד 2 (של ברייטלינג)
שעון ברייטלינג CHRONO SUPERCEAN דור I שרכשתי בשנת 2004
הדגם היה חדש בדיוק הגיע לארץ , המחיר לאחר הנחה היה 13,000 שקל (עגול) זה מה ששילמתי (כולל כובע)
כמעט 10 שנים אחרי (דרך אגב ללא שום טיפול,עובד נון סטופ, חיים קשים אבל ממש קשים)
המחיר שלו שמייצג 50 אחוז מהטיקס (אצל סוחרים ) הוא 11,500 שקל ובשוק יד 2 פרטי
הוא נמכר באזור ה 10K (אם לא נתקלתם במוכר לחוץ שיורד ל 9000 שקל)
אם ניקח מחיר חדש 13,000 ומחיר שחיטה 9,000 כלומר השעון הפסיד במשך עשור 30 אחוז (ב MAX)
ואם ימכר ב 10K הוא "הפסיד" רק 24 אחוז
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ברור שהדוגמאות מייצגות דגמים ספציפיים וככל שהשעון יקר יותר (ברכש חדש) ההפסד גדול יותר בכסף.
ויש עוד אלמנטים לסחירות שבהחלט אשמח לדון בהם..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
אם מישהו מכיר מספרים באומגה או פאנריי מוזמן להציג ..
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 04, 2013 | 17:15 |
|
אני רכשתי את האקווה טרה 8500 יד שניה מחנות (יקר יותר מהשוק הפרטי) ב10k. מחיר ה״טיקט״ עמד על 22k. אם תגלם ירידת מחיר של כ25% הנהוגה בחנויות (הרשת של היבואן עושה הנחות יותר קטנות) תגיע למחיר של 16.5k לשעון חדש - ירידת ערך של כמעט 40% (לרכישה מחנות עם אחריות יצרן בתוקף ל4 שנים). זה לדגם שעדיין משווק. מובן שכניסת מנגנון ה8500 הוזילה מאד את דגמי ה2500 מיד שניה והם נמכרים בירידת ערך של כ50% ואף יותר.
היגר שלי נקנה גם הוא מחנות (יד שניה) בכ60% ממחירו כשעון חדש
אדם עם שעון יודע מה השעה. אדם עם שני שעונים אף פעם לא בטוח
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 01, 2014 | 12:40 |
|
מאיפה המחירים האלה? קניתי ב 2004 שעון כזה חדש ב 13300 , ושנה שעברה לאחר שפרסמתי בלוח יד 2 כמעט 3 חודשים ב 7000 ש"ח , בקושי מכרתי אותו ב5300 . שעון היה במצב מושלם , מטופל כולל תעודות ואריזה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 01, 2014 | 13:43 |
|
בעייה שלך !!
יכולת באותה מידה למכור אותו ב 8500 שקל (שזה אגב המחיר הריאלי) אבל העדפת
למכור אותו במחיר של 5300 שקל בגלל שיקולים זרים (לחץ , חוסר יכולת להמתין)
ומה אם לא היו קונים ב 5300 היית מוכר ב 4000 ומלין על המחיר
אתה קובע את הגבול !! ואכן כך היה (רק שבמקרה הזה חרגת לגבול התחתון)
את המחיר הזה (ויותר) היית יכול לקבל מכל סוחר של טרייד אין רציני
זה לא עובד ככה !!
אבל למרות זאת השעון שלך וזכותך למכור אותו באיזה מחיר שאתה רוצה !!
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Apr 01, 2014 | 19:41 |
|
מחיר שוק הוא זה נמכר.
בן אדם אומר לך ש 3 חודשים ניסה למכור ולבסוף נאלץ להוריד הרבה את המחיר. זה לא המצב של סוחר שיכול להחזיק שעון גם שנתיים בדלפק. אני שנה מנסה למכור אחד שהוא לא מותג מוכר וקיבלתי גם הצעות על חמישית מחיר טיקט.
האמירה שלך מאוד לא מכבדת, כל החישובים נחמדים מאוד אבל תחלס מה שכובע זה מי מגיע עם הכסף ביד.
|
|
|
|
|
•
|
זה נכון אולי תאורטית
degas
|
|
|
Apr 01, 2014 | 15:28 |
|
הבעיה עם המציאות היא שהרבה פעמים יש הזניית המותג במותגים מסויימים שגורמת להורדת ערך כללית. קח לדוגמא מודעה שמפורסמת עכשיו בפורום יד 2 בה חנות מוכרת שעוני IWC בחצי מחיר. אז למרות שלא מדובר בשעונים מהעונה האחרונה, עדיין להוריד 50% לשעון ח ד ש, מוריד מיד את מחירו בעוד 30% לפחות בשוק יד השניה ולא משנה באיזה מצב. רולקס לעולם לעולם לא עשתה דבר כזה, וכנראה גם לא תעשה וזו חלק ממדיניות השיווק הגאונית שלה שגם היא מצליחה לגרום לשעונים שלה לסחירות מעולה ולמחירים גבוהים.
אני מסכים שהסחירות והמחיר נשמרים בצורה הטובה ביותר 10 שנים לאחר רכישת השעון.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 04, 2013 | 16:49 |
|
סאב מרינר צריך להשוות לנויטיימר. נכון שהשעונים שונים בתכלית אבל הדגם המוכר והמזוהה ביותר של שתי החברות ״ראש בראש״. לפי אותו הגיון ״עקום״ דייטונה-כרונומט
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 04, 2013 | 17:01 |
|
הדיון הוא שמירת ערך (כספי) של המותג ברייטלינג \רולקס (בהמשך אומגה ואחרים)
בדגמים נפוצים שנמכרים בישראל
אין שום כוונה בדיון להשוות סאב ל SA - בכלל
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 04, 2013 | 17:05 |
|
בין הדגמים הכי סחירים (אולי כרונומט-סאב). הדגם שהצגת הוא יחודי ויתכן שבשל כך שומר על ערכו טוב יותר. הheadwing נמכר היום יותר משעלה כחדש. צריך להשוות את ״הלחם והחמאה״ של שתי החברות מבחינת סחירות.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 04, 2013 | 19:38 |
|
למרות שרציתי באמת לחקור את הדעה הרווחת שרולקס שומר על ערכו בצורה אבסולוטית
כפי שאני שומע נאמר בפי כל..
לא הלכתי על דגמים בשוליים אלא על המיין סטרים של רולקס שעושה את המכירות
אבל אני זורם..
בואו ניקח כרונומט חדש CHRONOMAT 01
בשנת 2009 שהוא הושק לראשונה בישראל מחירו היה 37,000 שקל הדייטונה היה עולה 50,000 שקל
(מקווה שזכתי נכון - אני כמעט בטוח על 37K בתיחת הדרך אבל גם אם אני טועה במחיר החדש הוא עושה סחירות טובה)
היום מחירו 45,000 שקל הדייטונה עולה 53,000 שקל
עכשיו באים לקנות חדש:
דייטונה משלמים 53,000 שקל ("אין הנחות")
הברייטלינג עולה 45,000 שקל הנחת שחיטה של 30 אחוז משלמים בפועל 31,500 שקל
משומש (אם משיגים, קשה למצוא) עולה 50 אחוז מהטיקס (גבול תחתון ) כלומר 22,500 שקל
כלומר "מפסידים" 28 אחוז וזאת בתנאי שהולכים לפי המחיר האחרון
אם נחשב שעון שעלה חדש 37,000 שקל בשנת 2009 ונמכר היום ב 22,500 שקל
אז הוא נקנה ב 27,000 שקל ונמכר היום ב 22,500 כלומר מפסיד רק 17 אחוז
מבחן הנתונים שעשיתי אז
עכשיו:
כל זה בתנאי שאפשר להשיג כרונומט 01 משומש (קשה זה אומר סחירות גבוהה)
עוד דוגמה
הפעם כרונומוט אבולושיין - BEZEL זהב מלא C13356 בשנת 2008 מחירו היה 45,000 שקל
פחות 30 אחוז נמכר ב 32,000 שקל
היום נמכר במחיר מינימום של 26,000 שקל ועד 30,000 שקל
טוב חשבון גם כאן פשוט
מי שהוא מוכל להרים את הכפפה ולנתח דגם אחד של אומגה
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 04, 2013 | 19:43 |
|
ברור שמחיר הוא חלק מהסחירות
אבל ראיתם את המספרים לפי איך שאני מבין אותם
האם מי מכם מבין אותם אחרת
אשמח לשמוע דעות
למרות זאת
נסו להשיג היום כרונומט 01 משומש ב 50 אחוז - קשה , גם לקנות וגם למכור
יותר קל להשיג ויותר קל למכור ולקנות דייטונה ובטח סאב שעולים יותר
סחירות נמדדת גם במהירות המכירה, היצע וביקוש והרבה דברים..
אבל "בלהחזיק מחיר" אני רואה את המספרים ואפילו חושב .. טוב נשמע קודם את דעתכם..
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 04, 2013 | 23:26 |
|
ברשותי גם ברייטלינג b01 ( ה-43.5 מ"מ) טוטו טון. העניין הוא כזה שבהשוואה לא נלקח בחשבון השחיקה של הכסף והיכולת לקנות מחדש את אותו שעון מאותו הדגם לדוג' במצב שלי להחליף מה-43.5 ל-44 מ"מ. ואפרט במה דברים אמורים:
אני מסתכל שרכשתי את השעון המחירון היה בגבולות ה-54 אלף ש"ח בשלהי 2011, כיום שאני מסתכל על הדגם החדש ה-44 מ"מ והמחירון שלו הוא בגבולות 62 אלף ש"ח, דהיינו נניח שמדובר באותו דגם ואין רלוונטיות ל-0.5 מ"מ, אזי הייתה עליית מחיר של כ- 8 ש"ח. עד לפה הכל טוב ויפה. כעת במידה ואני חושב לשדרג את השעון לדגם החדש ( דבר שאין בכוונתי לעשות לא מחליף תשעון שלי בעד שום מחיר, קשור אליו מאוד....) אתה מקבל נניח חמישים אחוז מהמחירון דהיינו 31 אלף ש"ח. עכשיו אתה פונה לקנות תשעון פחות הנחה של 25 אחוזים במידה ואתה מקבל ( לאחרונה שמתי לב שברייטלינג הפסיקה עם השחיטה של ההנחות דהיינו 30 אחוז ישר בתחילת המו"מ) יוצא שעכשיו לקנות שעון חדש עולה כ-47 אלף ש"ח, דהיינו יש לך כביכול הפסד של כ- 35 אחוזים.
ופה מתחיל הבעיה הרצינית הכל בהנחה שתמצא קונה שיסכים לשלם על שעון 31 אלף ש"ח בן שנתיים עם אחריות שהסתיימה שכיום יכול לקנות עם 5 שנות אחריות, וכאשר אתה פונה לסוחר שירכוש את השעון אם הוא מציעה לך 17 אלף ש"ח בלחץ מצבך מעולה.
עכשיו לשם השוואה בוא ניקח רולקס סאבמרינר טוטון אתה יכול לקנות אותו דרך מה שמציעים לקנות מהדיוטיפרי וללא מע"מ ומכס ( נכון מסכים יש אם כך סיכון ואני לא ממליץ לעשות כן כי הקנס יהיה יותר מהשעון...) אבל בהנחה שלקחת סיכון והכל עבר יפה קיבלת שעון בכ-47 אלף ש"ח תחזיק אותו 3 שנים ותמכור אותו ב-35 כך שאתה מפסיד 25 אחוזים...
כל ההשוואה הזאת מתבססת על קונה מרצון ומוכר מרצון וכאשר מדברים על מכירה לסוחרים הפער רק מתעצם...
אתמול רק ראיתי מודעה של 01 טוטון דרש 35 אלף שנת 2013 חדש חדש וכבר נמכר, אבל אם תשים לב זה מחיר ממש רצפה ולך תדע בכמה העיסקה נסגרה....
לגבי הפנארי גם רכשתי לפני כשנה ב-37 אלף פחות עשרה אחוזי הנחה ( ובפנארי בקושי נותנים הנחות...) אמרתי ננסה למכור ביד שנייה ומה מציעים 20 אלף ש"ח!!! כמעט חמישים אחוזים על שעון עם טיקט חדש באריזה. כך שאמרתי לעצמי לא מוכר, היום אני מודה לאל שלא מכרתי.
מסקנה אישית אם זה שעון בשביל לענוד, אז אני מעדיף תברייטלינג והפנראי בכמה רמות אם בשביל שמירת ערך קנו רולקס או אם התמזל מזלכם פטק.
תקנו שעון כדי להינות ממנו לא בשביל לחשוב על מכירה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 05, 2013 | 00:07 |
|
עם שורת הסיכום שלך אני מ-מ-ש מסכים. לגבי היתר, גם רולקס מעלה מחירים וגם מברייטלינג ניתן לבודד את רכיב המס. בפועל, שיעור שחיקת המחיר הוא דומה.
לגבי עליות המחירים, זה נושא בפני עצמו אבל בעיני אין הצדקה שדייטונה יעלה כמו קלטרבה או כמו שני ייגר מאסטר כרונוגרף. מצד שני, ביקוש והיצע.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 05, 2013 | 08:47 |
|
ראשית אין הבדל בין ה 43.5 ל 44 מ"מ הכל זהה הם פשוט "ישרו קו"
לנושא התמחור :
העלייה של ה 8 אחוז שומרת על ערך השעון שלך ביד 2
ברור שלא הגיוני (כלכלית) לשדרג שעון משנת 2011 לשנת 2013 במיוחד שמדובר על אותו דגם
מי שבכל זאת "חייב" לשדרג צריך להבין שעבור השיגעון שלו הוא חייב לשלם.
העיניין הוא שמחיר שעון בן שנתיים ומחיר שעון ב 6 שנים זהה ,
בטח יותר קל להפנים ירידת מחיר לאחר 6 שנים לעומת ירידת מחיר של שנתיים.
פנייה לסוחר היא הצעד האחרון - ברור שאצל סוחר תקבל מחיר נמוך משמעותית מכל אחד אחר
אם אתה במצב של לחץ למכור, תמיד תפסיד כסף !!
אין טעם לתת דוגמאות של רכש עם סיכון - זה לא אומר במבחן השוואתי
לגבי השאר, אני מעלה עוד פוסט נושא
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 04, 2013 | 19:56 |
|
אם אני זוכר נכון בשנת 2009 האומגה Planet Ocean Chronograph, לוח שחור עם רצועת עור שחורה נמכר במחיר טיקט של כ-28000 ש"ח.. לאחר הנחות ראיתי לקוחות שרכשו בין 17500-19000..
כשנתיים לאחר מכן המחיר שלו כבר עלה לאיזור ה32,000 אבל זה בעקבות העליה ביחס המטבעות (דולר\שקל - פרנק שוויצרי \ שקל)..
לאחר שימוש של כשנה וחצי - שנתיים +- נמכרו יד שניה בין 12000-13500.
לדעתי הדגמים הקודמים של הפלאנט אושן (כרונוגרף כמובן) נמכרים עד היום סביב המחיר הזה של 12,000 למשומשים.
כאן מדובר בירידת מחיר של כ30-35% בין חדש ליד שניה.
THE WATCH - דווקא כאן כן חשוב לשים לב למשהו, ברולקס רוב הסיכויים שלא תקבל הנחה ממחיר הטיקט, בחלק מהחנויות לאחר ויכוח תוכל לקבל 10% ואם ממש ממש אתה קרוב למישהו שיכול לעזור לך אז אולי קצת יותר.. אני לא מכיר מקומות שנותנים 30-35% הנחה ברולקס לעומת זאת גם אומגה וגם ברייטלינג פותחים את המו"מ בד"כ עם 25%.. תקן אותי אם אני טועה, אלה פרטים ששמעתי מאנשים כאן בפורום..
דיפ בלו - שעוני צלילה יוקרתיים!
www.deepbluewatches.co.il
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 04, 2013 | 20:15 |
|
זוהי בדיוק הנקודה !! פה קבור הכלב !!
ברולקס אין הנחות ומחיר הטיקט הוא בסיס יציב וקבוע ליד 2 של המותג
בעוד שברייטלינג, אומגה וכל השאר מחיר הטיקט הוא רק סימון גבול גזרה
שמישהו מוכר שעון יד 2 (לא רולקס) הוא דואג לציין את מחיר המחירון של היבואן ואת המחיר שלו
וזאת כדי להציג עסקה ראוייה\מזמינה\אטרקטיבית
הוא לא מציין בכמה הוא רכש את השעון (כלומר כמה רחוק מהמחירון)
למנטליות הישראלית שרוצה כל השמן לקנות הנחה יש צד שני
במכירה היא דואגת לבטל\להחביא אותה אפילו לסלף אותה
דבר והיפוכו
זה יוצר אשליה של מחיר "שחוט" , של מציאה , אם ככה מציגים את זה ככה זה נראה !!
אבל בפועל אם מנתחים את המספרים בהחלט רואים שמירת ערך כספי זהה (אפילו עדיפה) של
ברייטלינג על רולקס (במספר דגמים נקודתיים)
העובדה שלרולקס סחירות טובה והוא מותג מנצח
גורם לאנשים לבלוע כל קילשאה
לא כולן שקריות אבל בהחלט יש כאלה שאינן מדויקות בעליל
דעתכם..
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 04, 2013 | 20:30 |
|
אתה בהחלט צודק.
|
|
|
|
|
°
|
|
|
Jun 04, 2013 | 20:05 |
|
|
|
|
|
|
•
|
בסחירות של שעוני הרולקס המשומשים
yonatan
|
|
|
Jun 04, 2013 | 19:40 |
|
צריך לעשות הפרדה בין שעונים בני עד בערך 5 שנים ולדגמים ישנים יותר וכן לדגמים מיוחדים כפי שאייל הזכיר.
בדגמים הישנים של מעל ל 15-20 שנים ויותר ערך השעון עולה עם הגיל. שעונים של מעל ל 40 שנה נמכרים קמעט במחיר של החדשים ולפעמים אף יותר.
מצרף לכם כתובל לאתר מעניין.
http://www.hqmilton.com/
את הGMT הישן שלי קניתי ב 1978 יד שניה ב 200 דולר, אז השעון עלה חדש בחנות 1000 דולר.
כיום מחיר שלו משומש בן 35 שנים הוא מגיע ל 6100 דולר.
אותו שעון משנת 1961 מגיע ל 10200 דולר.
GMT II חדש עולה בערך 8500 דולר.
הערכים הגבוהים של רולקס נובעים מהערך האספני שלהם ולא מהרצון לרכוש שעון בזול.
בשנים הראשונות הערך האספני לא קיים ואז חוקי השוק שונים ומחיר השעון הוא בהתאם להיצע וביקוש פשוטים.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 04, 2013 | 20:31 |
|
בשעון מ78 - שיא משבר הקוורץ, יש לגלם מחיר התחלתי. בשינוי ערך להיום יש לחשב שינוי אינפלציוני ושערי מטבע.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 04, 2013 | 21:28 |
|
גם בבריטלינג
ה NAVITIMER בשנת 1954 נמכר ב 100 $
היום הוא שווה 3000 $
אבל שמעון צודק , אנחנו לא נכנסים לחישובים היסטוריים
מעדיף להתמקד בעשור האחרון
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 04, 2013 | 21:55 |
|
חברים אמנם יש לי תואר ראשון במנהל עסקים אבל קלקולציות כאלו כבר הוציאו אותי מהפוקוס
|
|
|
|
|
•
|
אתם מתמקדים בשוק של שעונים יד שניה
yonatan
|
|
|
Jun 04, 2013 | 23:15 |
|
מהשנים האחרונות זה שוק מעניין אבל השוק היותר מעניין הוא השוק של השעונים ה"עתיקים"
לא יודע לגבי אומגה ובריטלינג אצל רולקס השעונים ה"עתיקים מעלים מחיר בצורה משמעותית.
רולקס מצב 1 מצב 2 מצב 3
סבמרינר ללא חדש 0-10%
עד שנתיים 15% 20%
מעל שנתיים
סבמרינר עם תאריך חדש 0-10%
עד שנתיים 10% 20% 30%
מעל שנתיים
סי דאולר חדש 0-10%
עד שנתיים 20% 30% 35%
מעל שנתיים 25% 30% 35%
GMT II חדש 0-10%
עד שנתיים 10% 20% 20%
מעל שנתיים 15% 30% 30%
דייטונה חדש 0%
עד שנתיים 20%
מעל שנתיים 20%
אקספלורר 2 חדש 0-10%
עד שנתיים 15% 20% 30%
מעל שנתיים
אומגה מצב 1 מצב 2 מצב 3
ספידמאסטר חדש 0-10%
מונפאס עד שנתיים 25% 30% 35%
מעל שנתיים 25% 35% 40$
ספידמאסטר חדש 0-10%
אפולו 15 עד שנתיים 20% 25% 35%
מעל שנתיים
דוויל קואקסיאל חדש 0-10%
עד שנתיים 20% 30% 35%
מעל שנתיים 35% 40% 45%
סימאסטר חדש 0-10%
פלנט אושאן עד שנתיים 30% 35% 40%
מעל שנתיים 35% 40% 45%
אפשר לראות שהדיטונה שומר על ערכו מעל לכולם.
אחריו ה GMT II האקפלורר והסבמרינר עם התאריך.
לאומגה אין שמירת ערך ברמות של רולקס.
אני כול להמשיך את הטבלא גם לבריטלינג.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 05, 2013 | 00:01 |
|
למרות השינויים הטכנולוגיים, סבמרינר מ1975 וסבמרינר מ2013 הם די דומים. לעומת זאת באומגה, השעון היחיד שלג יו האמירה הזו רלוונטית הוא ״שעון הירח״ שאגב, שומר מצויין על ערכו.
מעניין לדעת לגבי הנויטיימר של ברייטלינג
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 05, 2013 | 09:49 |
|
הטבלא ערוכה עבור רולקס אומגה בריטלינג פטק ולנג.
ערכתי את הטבלא מתוך שנתון גרמני UHREN 2013
השנתון מכיל את כל החברות הנחשבות עם כל השעונים הנחשבים.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 05, 2013 | 10:00 |
|
OMEGA מצב 1 מצב 2 מצב 3
speedmaster 4530 e חדש 0-10%
moonphase עד שנתיים 25% 30% 35%
מעל שנתיים 25% 35% 40$
breitling מצב 1 מצב 2 מצב 3
navititimer world 5200 e חדש 0-10%
עד שנתיים 25% 30% 35%
מעל שנתיים 30% 35% 40$
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 05, 2013 | 10:07 |
|
על שעון של 40k₪ מדובר על 4000₪ הבדל בשמירת ערך. זה לא מעט. השאלה האם הטבלא מגלמת גם את ההנחות ברכישת אומגה וברייטלינג (כאמור נמכרים בכ25% הנחה ביחס למחיר הטיקט)
|
|
|
|
|
•
|
הטבלא היא על פי מחירי המחירון
yonatan
|
|
|
Jun 05, 2013 | 11:26 |
|
שהחברות מפרסמות.
אלו רק מגמות כלליות. אקונה הבודד יכול להגיע לטווחי מחירים שונים ברכישה יד ראשונה וכן יד שניה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 05, 2013 | 11:34 |
|
זהה לזו של רולקס ואף טובה יותר בדגמים מסויימים.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 05, 2013 | 14:01 |
|
כמובן שלא הכנסתי העדפות אישיות.
יש לרולקס כמה דגמים שמובילים על כולם.
מדובר רק על שוק של שעונים חדשים יחסית.
לדעתי ההבדל הגדול לטובת רולקס מגיע בשעונים של מעל ל 10 שנים.
אני רואה מגמה נוספת והיא ששעונים מזהב לחזיקים ערך פחות מהשעונים הרגילים.
גם שעונים בהוצאות מיוחדות מחזיקים ערך פחות מהרגילים.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jun 05, 2013 | 14:18 |
|
בסדר למרות כל החישובים שעשו לי כאב ראש אבל דבר אחד בטוח סדרות מיוחדות שינוים אפילו מינוריים
בלוח ואו בזל ואו קייס ואו צבע ואו כיתוב ואו צורה ועוד ועוד גורמים לנסיקה משמעותית
ראה דוגמאת דבל רד או רד רגיל בסבמרינר
סדרות ראשונות עולות הרבה הרבה יותר מסדרות שבאים אחר כך וזה מניסיון
|
|
|
|
|
•
|
רולקס בשעונים "העתיקים " שלהם
yonatan
|
|
|
Jun 05, 2013 | 19:04 |
|
יצרו עולם אחר לגמרי של מחירים. פטק ולנג גם הם מגיעים למחירים לגמרי מטורפים במחירות פומביות.
אני חושב שהשוק של יד שניה בשעונים של מעל ל 10שנים שייך קמעט בלעדית לרולקס.
הדבל רד והרד הם דוגמא למפלצת לא מוסברת. אין לחברות אחרות דוגמא לביקושים כל כך גבוהים ולמחירים כל כך גבוהים. פטק ולנג מגיעים למחירים גבוהים אבל במקרים בודדים בלבד.
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °
הודעה חדשה
|
לחיצה על העיגול תוביל לפתיחת ההודעה בעמוד נפרד