|
|
|
|
וווואאאאוווו!!!!!
מאת:
שמעון בורשטיין
Aug 29, 2013
||
04:58
אכן פסגה, אני מקווה ומאמין שתעפיל לפסגות גבוהות עוד יותר בעתיד
אדם עם שעון יודע מה השעה. אדם עם שני שעונים אף פעם לא בטוח
|
|
|
•
|
|
|
Aug 28, 2013 | 15:36
|
|
המקצועית שלי והחלום הרטוב של כל מי שמעוניין להתמחות בשענות עילית.
יום שישי האחרון, בכפר LE SENTIER בשוויץ. הבחור משמאל זה אני...:-)
למי שלא בענינים...עוד קצת אינפורמציה על האדם מימין...
טל בן-שלמה
טיימפיס בע"מ
www.empress.cc
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 28, 2013 | 15:41 |
|
האיש אכן אגדה, נתקלתי לא פעם ב simplicity שלו. נשמח לשמוע עוד פרטים.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 29, 2013 | 00:41 |
|
סייע בידי להגיע לביקור ידידי דניאל דרייפוס שהוא הבעלים של חברת MAURICE DE MAURIAC מציריך שהוא גם ידיד ותיק של מר דופור. מר דופור הוא אדם סימפטי ומסביר פנים וגם מדבר אנגלית מצויין, שזה לא עניין של מה בכך לאדם בגילו בצד הצרפתי של שוויץ. הסדנא שלו בגודל של כ 70 מטר מרובע ממוקמת בבניין שהיה בעבר בית ספר יסודי של הכפר ומשקיפה על נוף פסטורלי. (בתמונה הנוף הנשקף מהחלון, דניאל טוען שזה מוסיף השראה הכרחית לעבודת שען יוצר ואני לא יכול שלא להסכים איתו). יש בסדנא את השמנא והסלתא של מכונות העבודה השויצריות לייצור חלקי שעונים, ביניהם מכונת DIXIE חצי אוטומטית לחיתוך גלגלי שיניים וצירים, JIG BORER של האוזר, מכונות גימור ל PERLAGE ו COTE DE GENEVE ואחרות.
הביקור היה אמור להיות כארבעים וחמש דקות אבל בפועל נשארנו כשעתיים ונראה שמצאנו שפה משותפת... מניח שמידת ההתרגשות מצידו היתה נמוכה בהרבה מזו שמצידי אבל רוב הדיון נסוב על עניינים טכניים, במיוחד כאלו שמטרידים אותי בתהליך התכנון שאני מצוי בו וקיבלתי תשובות מצויינות.
יש לי תובנות חשובות מהביקור שאני לוקח איתי קדימה מבחינה מקצועית. לא רק מההיבטים הטכניים שהם כמובן החשובים ביותר עבורי אלא גם מבחינת איך התעשייה מסביב עובדת ומה היחסים בין שען יוצר למפעלים בתחום.
טל בן-שלמה
טיימפיס בע"מ
www.empress.cc
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 29, 2013 | 04:58 |
|
אכן פסגה, אני מקווה ומאמין שתעפיל לפסגות גבוהות עוד יותר בעתיד
אדם עם שעון יודע מה השעה. אדם עם שני שעונים אף פעם לא בטוח
|
|
|
|
|
•
|
בהצלחה יפה מאד תתחיל ליצר גם אתה
אייל
|
|
|
Aug 29, 2013 | 08:59 |
|
אולי נראה סטנדרטים שוויצריים גם אצלנו ונוכל להנות מ ISRAEL MADE
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 29, 2013 | 10:25 |
|
כיף לראות כישרון ישראלי בתחום בליגה של הגדולים.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 29, 2013 | 10:03 |
|
תודה על הדיווח, כל הכבוד והרבה בהצלחה.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 29, 2013 | 20:38 |
|
תמונה נוספת: בתמונה הזאת קיבלתי הזדמנות להחזיק ביד ולהתרשם מה GRAND SONNERIE מספר 000 (מודל פרוטוטייפ) שמר דופור בנה במשך 2,000 שעות עבודה. מהמנגנון הזה הוזמנו 3 יחידות עבור חברה שויצרית ידועה ושלש יחידות נוספות עבור הסולטאן של ברוניי, שהוא אחד האספנים הגדולים בעולם שעל פי מר דופור מדובר בכמות ובהיצע שאי אפשר בכלל לדמיין. הוא הזמין שלשה שעונים זהים עם GRAND SONNERIE שההבדל היחיד ביניהם, רחמנא ליצלן, הוא גוון הזהב - לבן, צהוב וורוד.
טל בן-שלמה
טיימפיס בע"מ
www.empress.cc
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 29, 2013 | 20:39 |
|
מר דופור מציג את עיקרי המערכת המכאנית של מנגנון ה ESCAPEMENT הכפול.
טל בן-שלמה
טיימפיס בע"מ
www.empress.cc
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 29, 2013 | 20:41 |
|
כשמסבירים עם הידיים איפה נכנס כל גלגל :-) ב OUT OF FOCUS בחזית - מכונת ה DIXIE החצי אוטומטית לחיתוך גלגלי שיניים. שקלתי ברצינות לעשות טרייד על אשתי ולצאת עם המכונה.
טל בן-שלמה
טיימפיס בע"מ
www.empress.cc
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 29, 2013 | 20:42 |
|
סה"כ מכונה לא ממש מסובכת אבל פעם ראשונה שאני יושב על ה SCHMIDT שמבצעת גימור PERLAGE.
זו אגב המכונה היחידה בכל הסדנא שהיא מודרנית, כל היתר הן מלפני 1970 אם לא הרבה קודם.
טל בן-שלמה
טיימפיס בע"מ
www.empress.cc
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 30, 2013 | 00:08 |
|
הדואליטי שלו מהמם!
איזה תענוג למוד ישירות מאמן ברמה כזו.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 31, 2013 | 08:57 |
|
ומעבר למה שנאמר, אני תוהה האם הנ"ל העמיד דור המשך.. האם דאג בצורה יסודית (בדיוק כמו שהוא עושה יום
יום בעבודתו ) לייצר המשכיות\ נצחיות לעבודתו\אומנותו\יצירתו\ מורשתו
כל טיים - משווקים מורשים של שעוני יוקרה - ירמיהו 6 ת״א/אבן גבירול 51 ת״א טלפון 03-5461547
ברייטלינג, אומגה,אוריס,טאג-הויר,מונבלאן,ראדו,טודור,המילטון iwc,פנראיי,לונג׳ין,קרטייה- שעוני יוקרה יד 2, טיפולים לשעונים,תיקונים, החלפת סוללות, רצועות וצמידים לשעונים - טרייד אין למגוון מותגים
|
|
|
|
|
•
|
זו שאלת השאלות בטוחני שיש
אייל
|
|
|