|
|
|
|
מתיחה ידנית
מאת:
the watch
Jul 06, 2014
||
10:24
לרוב מנגנוני מתיחה ידנית יפעלו בתדר נמוך יותר 2.5 -3 הרץ :
18,000 -2.5 הרץ
19,800 = 2.75 הרץ
21,600 = 3 הרץ
28,800 = 4 הרץ
36,000 = 5 הרץ
שוב,לרוב השימוש בתדר נמוך יחסוך אנרגיה ובכך יאפשר זמן גדול יותר בין המתיחות
כלומר יותר POEWR RESERVE
אבל,שוב, לרוב תדר נמוך יותר יציג דיוק פחות טוב .
כיום החברות המובילות הצליחו להדביק את נתוני הסטייה גם בתדרים נמוכים.
אבל עדיין נדיר למצוא מתיחה ידנית שפועם בתדר גבוה.
חברות רבות אשר מיצרות מנגנון אוטומטי מנצלות את סגנון העבודה שלו גם ליצירת מיתוג
הרוטור - החלט שמייצר את תחילת האנרגיה לרוב מיוצר בזהב טהור, מקובל לעטר אותו ובכלל להביט בו ..
לנושא ההבדל בין מתיחה ידנית לאוטומטי
אני יכול להסכים שמתיחה ידנית במנגנון עילי מודרני זה הכי קרוב לדבר האמיתי .(
הי וזה גם חוסך את הצורך ב WINDER )
כל טיים - משווקים מורשים של שעוני יוקרה - ירמיהו 6 ת״א/אבן גבירול 51 ת״א טלפון 03-5461547
ברייטלינג, אומגה,אוריס,טאג-הויר,מונבלאן,ראדו,טודור,המילטון iwc,פנראיי,לונג׳ין,קרטייה- שעוני יוקרה יד 2, טיפולים לשעונים,תיקונים, החלפת סוללות, רצועות וצמידים לשעונים - טרייד אין למגוון מותגים
|
|
|
•
|
what is the difference between mech
yaakovt
|
|
|
Jul 05, 2014 | 12:24
|
|
what is the difference between mechanical and hand winding?
אנו חיים כדי להנות
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 06, 2014 | 09:58 |
|
אפשר להיכנס כאן לכל ההבדלים הפיזיקליים בין שני המנגנונים. אבל בקצרה, בשעון מתיחת יחד "ההנעה" שלו נעשית באמצעות קפיץ שנמתח ובכך אוגר אנרגיה להפעלת השעון שהיא תוצאה של מתיחת הקפיץ ושחרור המתיחה. הכוח מופעל על גלגלי השיניים עד לריקונה ואז יש למתוח שוב את הקפיץ.
במנגנון "אוטומטי"ההבדל העיקרי הוא שמתיחת הקפיץ החוזרת לא נעשית באופן ידני, אלא באמצעות מתיחה אוטומטית באמצעות האנרגיה המופקת מתנועות היד.
בהתחלה, לא הבנתי מדוע שמישהו יעדיף שעון מתיחה ידנית על פני אוטומטי, אבל אז הבנתי. נכון שאנו מתייחסים לשעון קווארץ כאילו אין בהם נשמה וכאילו הם לא שעונים "אמיתיים", כך יש המתייחסים לשעונים שאינם מתיחה ידנית.
בשעון מתיחה ידנית יש חיבור מלא בין העונד לשעון כך שכל יום או יומיים (בשעונים מסויימים 8 ימים), נדרשת מתיחה. למרות שאין לי עדיין שעון מתיחה ידנית, אני יכול להבין את הכיף שבצורך להתעסקות בשעון מדי יומיים, בהכנת אנרגיה ללב שלו כך שימשיך לפעום...
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 06, 2014 | 10:24 |
|
לרוב מנגנוני מתיחה ידנית יפעלו בתדר נמוך יותר 2.5 -3 הרץ :
18,000 -2.5 הרץ
19,800 = 2.75 הרץ
21,600 = 3 הרץ
28,800 = 4 הרץ
36,000 = 5 הרץ
שוב,לרוב השימוש בתדר נמוך יחסוך אנרגיה ובכך יאפשר זמן גדול יותר בין המתיחות
כלומר יותר POEWR RESERVE
אבל,שוב, לרוב תדר נמוך יותר יציג דיוק פחות טוב .
כיום החברות המובילות הצליחו להדביק את נתוני הסטייה גם בתדרים נמוכים.
אבל עדיין נדיר למצוא מתיחה ידנית שפועם בתדר גבוה.
חברות רבות אשר מיצרות מנגנון אוטומטי מנצלות את סגנון העבודה שלו גם ליצירת מיתוג
הרוטור - החלט שמייצר את תחילת האנרגיה לרוב מיוצר בזהב טהור, מקובל לעטר אותו ובכלל להביט בו ..
לנושא ההבדל בין מתיחה ידנית לאוטומטי
אני יכול להסכים שמתיחה ידנית במנגנון עילי מודרני זה הכי קרוב לדבר האמיתי .(
הי וזה גם חוסך את הצורך ב WINDER )
כל טיים - משווקים מורשים של שעוני יוקרה - ירמיהו 6 ת״א/אבן גבירול 51 ת״א טלפון 03-5461547
ברייטלינג, אומגה,אוריס,טאג-הויר,מונבלאן,ראדו,טודור,המילטון iwc,פנראיי,לונג׳ין,קרטייה- שעוני יוקרה יד 2, טיפולים לשעונים,תיקונים, החלפת סוללות, רצועות וצמידים לשעונים - טרייד אין למגוון מותגים
|
|
|
|
|
°
|
יש WINDER אבל הוא אנושי (:
degas
|
|
|
Jul 06, 2014 | 10:25 |
|
|
•
|
שעון מכני נוצר בכוונת תחילה לעבוד
pam
|
|
|
Jul 06, 2014 | 11:12 |
|
עבודה רציפה,ודווקא שעון שלא נענד הרבה זמן יכול לפתח בעיות בגלל היצמקות השמן..מחוסר דיוק ועד עצירה מוחלטת.
שלא לדבר על הנוחות שהשעונים כבר מחכים לך ״מוכנים״ להיענד ללא שום התעסקות מוקדמת.
אני שמעתי בדיוק המלצות הפוכות..
לגבי הדיון אני יכול להעיד על עצמי שזמינות במיוחד כשהאוסף גדל זה משהו חשוב והשעונים שהם מתיחה ידנית יוצא שאני פחות ופחות משתמש בהם.
עד כה, לא נעצר לי אף שעון על הווינדר
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 06, 2014 | 12:04 |
|
שתי גישות !!
יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהן .
אי אפשר לקבוע מה עדיף
(לא חושב שמישהו ביצע פעם מחקר מעמיק על השפעת ה WINDER ומצד שני
לא תמיד הם היו בטח לא בתקופה "ההיא" )
כל אחת מאמץ את הגישה להבנתו
אני אישית דוגל "במנוחת השעון"
אבל לא נראה לי שיגרם נזק להשאיר אותו על ה WINDER בין ענידה לענידה.
לפרק זמן ארוך אני הייתי מוריד אותו לכספת
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 06, 2014 | 12:41 |
|
בשבילי שעון זה כלי ואני לא הולך לרקוד סביבו עם טמבורין. אני גם דיברתי עם אנשים וקראתי דברים, יש דעות לכאן ולשם. אני מכוון את השעונים שלי פעם בחודשיים, בזמן המעביר של תאריך אחרי חודש של 30 יום.
מי שאוהב לשחק בכתר כל יומיים מוזמן לעשות כך.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 06, 2014 | 12:53 |
|
שעון עם לוח שנה נצחי מצריך הרבה יותר התעסקות ברגע שהוא לא מכוון. לא הכל אפשר לסדר עפ״י הכתר, צריך ללחוץ עם פינים על כפתורים שבקייס ובכך לסדר את כל ״הבלאגן״. יש מגבלה של זמן שבה ניתן לכוון את השעון אחרת הגירים יפגמו. ווינדר פותר את הבעיה לחלוטין.
|
|
|
|
|
•
|
אם לא תניע את הרכב הוא יפסיק לעבוד
pam
|
|
|
Jul 06, 2014 | 12:25 |
|
כבר אחרי חודש וחצי...ככה שזו דוגמא פחות טובה..
חוץ מזה יש הבדל בין מכשיר חשמלי לשעון מכני. השעון נוצר במטרה לעבוד כל הזמן מלכתחילה. מכונת כביסה לא, ככה אני רואה את זה..
|
|
|
|
|
•
|
שעון אוטומי שנח זמן ממושך.
cinege
|
|
|
Jul 06, 2014 | 19:02 |
|
לונג'ין של אימי המנוחה שהיה ללא שימוש כ20 שנה סירב להתעורר לחיים. בבדיקה התברר שכל השמן נהפך לגוש מוצק יחד עם החלקים. נדרש פרוק טוטאלי, ניקוי, שימון והרכבה בעלות של 1200ש' שזה כנראה יותר מערכו של השעון. מסיבות סנטימנטליות חידשתי אותו. אני מתכוון להריצו אחד לחצי שנה בערך על הוינדר כדי לשמרו במצו הנוכחי.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 06, 2014 | 12:37 |
|
בוינדרים יש אפשרות בחירה בין כמה פרקי זמן שהשעון בתנועה, בין מספר דקות לכל פרק זמן לבין נאמר עד שעה כל 4 שעון שזה אומר 4 שעות ביממה. אם נניח שהשעון הוא אחד מכמה שנענדים לחילופין ( לצורל הענין חודש בשנה ) וביתר הזמן נחים במגירה סיבוב על הוינדר של חודש נוסף בשנה לא אמור לגרום כל נזק ואולי אף להועיל.
אגב השימוש בוינדר נמצא בויכוח מתמיד וכמספר השוללים כך מספר התומכים.
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 06, 2014 | 12:28 |
|
מתיחת יתר הגורמת לקריעת הקפיץ. בצעירותי זה קרה לי לא פעם. זה נמנע בשעונים אוטומטיים.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 06, 2014 | 21:11 |
|
שמונע מתיחת יתר.
בספידמסטר למשל לא ניתן למתוח את השעון מעבר לרצוי.
אני מניח שגם בשעוני המתיחה הידנית של פנריי,לא ניתן למתוח מעבר לצורך...
|
|
|
|
|
•
|
נכון בכל השעונים החדשים יש הגנה
pam
|
|
|
Jul 06, 2014 | 21:41 |
|
כך שרק תוכל למתוח במקסימום 85 אחוז מהקפיץ ידנית..
בשעונים ישנים יכולת למתוח עד הסוף ולהרוס, ואגב, גם באוטומטיים ישנים היה סכנה של over wind..
היום אין את הבעיות האלו
|
|
|
|
|
•
|
שתי הקטגוריות מופיעות באתר JLC
yaakovt
|
|
|
Jul 06, 2014 | 11:17 |
|
שתיהם לא אוטומטיות ולא ברור לי ההבדל.
אנו חיים כדי להנות
|
|
|
|
|
•
|
אוטומטי המנגנון עם רוטור
pam
|
|
|
Jul 06, 2014 | 11:34 |
|
וכל עוד אתה פעיל השעון ייטען, הרוטור יסתובב וימתח את הקפיץ
ומתיחה ידנית, כל כמה ימים תאלץ לסובב בעצמך את הכתר של השעון הרבה סיבובים כדי למתוח את הקפיץ ידנית.
המנגנון לא יטען עפ״י תנועת היד שלך.
חיסרונות: אם לא תסובב כל כמה ימים את הכתר, השעון ייעצר ולא ישאר מכוון, אין דרך עקיפה למתוח את הקפיץ כמו שימוש בווינדר.
יתרונות שהמנגנון לא ״מוסתר״ מאחורי הרוטור. בד״כ השעונים הללו דקים יותר ויש אנשים שאוהבים ומרגישים חיבור גדול יותר לשעון כשמותחים אותו ידנית כולל אותי, אבל לפעמים אני חייב להודות שזה פשוט פחות נוח ואני מוותר לא פעם על ענידתם
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 06, 2014 | 12:04 |
|
כשיש רוטציה בין שעונים שונים.
לא צריך ווינדר וגם אין צורך לדאוג אם השעון ייעצר.
באופן אישי אני מעדיף מתיחה ידנית.
המתיחה לא בהכרך מהווה נטל ובכל מקרה מדובר בתהליך קצר ופשוט.
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 07, 2014 | 17:49 |
|
מכני זה מתיחה ידנית עם לחיצים ליום חודש תאריך ומונפייס.
אנו חיים כדי להנות
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 07, 2014 | 18:44 |
|
מסתבך כל כך.
מכאני זה כל שעון שמונע מכוח אנרגיה העצורה במבנה מכאני כלשהו (לעיניינינו קפיץ) עם וסת מכאני גם כן. גם מתיחה ידנית וגם אוטומאט הם מכאניים. פשוט מנגנון המתיחה שונה במקצת.
יש מי שרואה במתיחה ידנית את השעון בשיא פשטותו (אני אחד מהם) אבל כל הבלבלה הזאת שעולה בדיון הזה היא לא יותר מפרי הדימון של אנשי הפרסום שרוצים לשכנע אותנו שיש בדברים משהו אחר ואנחנו משלמים כמו טטלה כדי להשיג את זה.
|
|
|
|
|
|
|
מקרא:
ללא תוכן °
הודעה חדשה
|
לחיצה על העיגול תוביל לפתיחת ההודעה בעמוד נפרד