השיווק של פטק נחקר לעומק- מדוע לא מייצרים הרבה שעונים בפלדה ,מהם הסיבות ומה דעתו של טרי שטרן הבעלים של פטק פיליפ מרתק עבור חובבי השעונים לקוחות, סוחרים ואפילו חלק מצוות העובדים שלו רוצים שהבוס של פאטק פיליפ ייצר יותר שעוני פלדה. הוא לא יעשה זאת. כל התשובות מיד ... בפברואר השנה סוף סוף קיבל קווין אולרי את השעון שהוא חיכה לו. השעון הוא פטק פיליפ, נאוטילוס פלדה ("פלדה") דגם Ref. 5711/1A ההמתנה לקחה שמונה שנים. למה כל כך הרבה זמן? זה לא כאילו שאולרי לא יכול היה להרשות לעצמו את תג המחיר של השעון בסך 29,800 דולר. אולרי הוא יזם מצליח ביותר, הידוע בעיקר ככוכב של תכנית ה- ABC כריש עם הון שמוערך בכ -400 מיליון דולר, הוא יכול להרשות לעצמו כל שעון של פטק פיליפ, או כל דגם של כל חברת שעונים אחרת. אבל השעון שולרי רצה הוא פאטק פיליפ נאוטילוס מפלדה הוא הדגיש שהוא רוצה את השעון משלוש סיבות: 1.אייקון עיצובי, שנוצר בשנות השבעים על ידי מעצב השעונים המיתולוגי ג'רלד ג'נטה, שתכנן גם הוא את האלון רויאל פלדה עבור Audemars Piguet. האלון המלכותי עלה לראשונה בשנת 1972, הנאוטילוס בשנת 1976. 2.אוהב את המראה של 5711. בפוסט על שעונים בערוץ הטלוויזיה שלו ביוטיוב הוא מנגן על היופי והאיזון בעיצוב של גנטה. 3.שום דבר לא מעלה דמעה בעיניי כמו להרוויח כסף. מבחינה טכנית הרווחתי 50,000 דולר בהינף יד (זאת אולי סיבה האמיתית) עוד יותר מיופיו של נאוטילוס הוא נדירותו. אולרי ואלפים כמוהו, רוצים את זה כי קשה להשיג את זה . שהוא סוף סוף הבעלים של השעון אומר אולרי בצורה ברורה "כולם רוצים את השעון הזה ואף אחד לא יכול לשים יד על זה!"
שעוני פלדה הם כמובן לא הקטע של פאטק. החברה בת 180 שנה זכתה למוניטין שלה כחברת השעונים היוקרתית בעולם, על רקע יצור על מנגנונים מורכבים ושעוני זהב ופלטינה מבין 62,000 השעונים שהיא מייצרת מדי שנה, רק מעטים משעוני הגברים שלה הם שעוני פלדה. כולם מחשיבים את זה כהשקעה נהדרת. השעון נמכר ב 30,000 $ אספנים מוכנים לשלם עליו 80,000 $ רווח של 50,000 $ הטרנדים הבולטים והמוזרים ביותר בשוק השעונים העולמי: המאניה לשעוני ספורט מפלדה של פאטק פיליפ, רולקס, ובמידה פחותה יותר גם של Audemars Piguet. במהלך העשור האחרון, כוחות השוק קשרו קשר ליצור עניין חסר תקדים בביקוש לנאוטילוסים מפלדה, שעוני רולקס (דייטונה, סאב מרינר , ו- GMT-) ורויאל אוק.
התוצאה היא מחסור בשעונים על המדף וזמני המתנה לאותם דגמים, ושוק מקבילי עבורם. אנשים עושים עסקה מעגלית לדוגמה בלונדון משלמים את מחיר המחירון של 23,440 ליש"ט עבור 5711 אצל הסוחר המורשה של פאטק, מאפין ווב ברחוב אולד בונד ואז הולכים רחוב אחד במורד פיקדילי אל סוחר שעונים בבעלות Watchfinder ושות 'בארקייד ברלינגטון. שם הם מוכרים את השעון ברווח של 50%, ומרוויחים 15,000 בתוך כמה דקות. 50% ומעלה לקונה שלא רוצה לחכות לו לנצח, או שאין לו שום תקווה להיכנס לרשימת המתנה.
מה אומרים על זה בפטק פיליפ - זאת הנקודה !! נשיא פאטק פיליפ תיירי שטרן: כל מנהל חברת שעונים, כמובן, רוצה שיהיה לו השעון הכי חם בעולם. דגם ה Nautilus הביא לפירסום הבאז ולמכירות גדולות. מחקרי הון בשוויץ מעריכים כי מכירות פטק בשנת 2018 עלו ב 7% ל -1.45 מיליארד פרנק שוויצרי. (החברה, בבעלות פרטית של משפחת שטרן, אינה חושפת את נתוני המכירות.) אבל יש חסרון לפופולריות של נאוטילוס עבור פאטק. סוחרים מורשים מתלוננים על רשימות ההמתנה הארוכות וזמני ההמתנה לא הגיוניים , ויטרינות ריקות של פטק פיליפ בחנויותיהם ויחסים מתוחים עם הלקוחות. הלקוחות מתלוננים על אותם דברים בעיקר מי שלא יכול להיכנס לרשימת המתנה. אומר טרי שטרן אני צריך להיות מאוד קשוח בכמות [של שעוני פלדה]. אני לא רוצה שפלדה תשתלט על ההובלה בכל הקולקציה. מומחים טוענים ששעונים שנמכרים בפרמיות בתוספת של 100% על המחיר הקמעונאי עבור שעוני פלדת Nautilus חדשים בשוק המשני מסתכמות בבועה ומהווה סימן אזהרה למשהו שגוי בשוק פאט פיליפ.
אומר טרי שטרן מחר, אם אחליט לפתע לייצר 40,000 שעונים מפלדה, זה נגמר. אתה יכול לצאת מהחנות ולא תוכל למכור אותו במחיר הזה יותר." אבל, הוא אומר, "זה עניין מסוכן. זה משהו שאנחנו צריכים להקפיד עליו מאוד. לפני שנים רבות ייצרה ה- IWC שעוני זהב. אחר כך היו להם בעיות, והם יצרו הכל מפלדה. הם ניסו לחזור לזהב, והם לעולם לא יכלו לעשות את זה. ברגע שאתה מוריד את המחיר עם פלדה, קשה מאוד לחזור. " אז אני לא רוצה את זה עם פאטק. בגלל זה קיבלתי את ההחלטה לפני שנים רבות 'בוא נגביל את זה'. אני מגביל את גרסאות הפלדה, בעיקר את נאוטילוס. שכולם מחפשים. למה זה כל כך יקר? זה פשוט בגלל שיש רק כמה כאלה. " "ברמה שלנו פלדה תמיד הייתה נדירה מאוד. היום אני צריך להיות מאוד קשוח בכמות. כי אני לא רוצה לראות שהפלדה תשתלט על ההובלה בכל הקולקציה מבחינת החומר. אז אנחנו חייבים להיות ערניים. " שטרן לא מזכיר את זה, אבל זה מה שקרה באודמר פיג'ה עם הרויאל הוק דגמי הפלדה הפכו להיות פני המותג. מקורות אומרים כי באופן פרטי, שטרן מצטט את הלקח של הרויאל אוק מסיבות של הון עצמי במותג וזהות מותג הוא נחוש בדעתו לא לתת לנאוטילוס פלדה להפוך לסמל של פאטק פיליפ . https://www.thewatch.co.il/190146/Patek-Philippe-Information
עולם שעוני הוינטג'. שבועיים בלבד לאחר שהפטק "רנדמאסטר צ'יימס" בפלדה קבע את שיא של השעון היקר ביותר אי פעם כשנמכר ב -31 מיליון דולר בכריסטיס בג'נבה,הוכרז תואר חדש השעון היקר ביותר המשך לקרוא »
מי שמבין את הנושא לעומק יגיד שהרוכשים עשו עסקה נהדרת, המכירה הפומבית היא תרומה לעמותה למחקר על ניוון שרירים של דושן, כלומר הסכום שנתרם ובעדו התקבל השעון מוכר לרשויות המס, הרוכש בהחלט מקבל שעון יוקרה המשך לקרוא »
כבר יותר משני עשורים בההיסטוריה של פטק גם לאקואנוט יש סוף סוף מקום משלו ,הוא כבר לא נחשב רק חלופה זולה יותר של נאוטילוס., פטק פיליפ הציגו את האקואנוט הכחול דגם 5168G בשנת 2017 ואחריו אקואנוט הירוק המשך לקרוא »
הנה כמה דברים שאולי לא ידעתם על חברת השעונים פטק פיליפ: פטק פיליפ היא יצרנית השעונים העצמאית האחרונה בבעלות משפחתית ב ג'נבה. ברפרטואר של המותג רשומים יותר מ -100 פטנטים. המשך לקרוא »
12/11/2018 08:02:00
לא הרבה מודעים לזה אבל לצד רולקס וקבוצת סווטש חברת השעונים פטק פיליפ היתה אף היא מחלוצי השימוש בסיליקון בעולם שעוני היוקרה. מנהל המחקר בפטק פיליפ ז'אן-פייר מוסי.. המשך לקרוא »