השעון של ברייטלינג בחלל NAVITIMER COSMONAUTE (כן הרבה לפני אומגה) ב 1962 , 7 שנים לפני הנחיתה על הירח. 1962 סרן סקוט קרפנטר השתתף בתכנית מרקורי שנועדה לקרוא תיגר על הטיסה בחלל החיצון בקפסולת החלל "אורורה 7" הקיף 3 פעמים את כדור הארץ - סקוט קרפנט נולד בשנת 1925 ונפטר בגיל 88 (2013 )הוא לקח איתו למסע את הקוסמונאוט , גרסה מיוחדת של ה NAVITIMER האגדי של ברייטלינג בפורמט של 24 שעות כאשר החשיבה שבחלל אין יום ואין לילה לכן השעון חייב להצביע על השעה בצורה ברורה במהלך כל היממה וגם לחשב את זמן החזרה והנחיתה על כדור הארץ באור יום ולא בלילה.
התמונה היא המקורית של השעון על פרק ידו של קרפטנר (לינק לתמונה ברזולוציה טובה בקישור הזה http://goo.gl/5PLqD7) במסעו לחלל
ברייטלינג עדיין מייצרת את דגם ה NAVITIMER שהוא הכרונוגרף הותיק בעולם שעדיין מיוצר וגם את דגם הקוסמונאוט - נאמן למקור - מנגנון ביצור עצמי , מתיחה ידנית (בדיוק כמו אז) בפורמט ייחודי של 24 שעות,המיתוג של ברייטלינג הוא עולם התעופה אבל יש לה חלק נכבד גם בנושא החלל.
הנה הסיפור המדהים על האיש והשעון שלו שעשו הסטוריה...
סקוט קרפנטר : "בשלב מוקדם של תוכנית מרקורי, לקראת השקת אטלס , ביקרתי באוסטרליה וטסתי עם טייסי ה RAAF חיל האוויר האוסטרלי המלכותי (סקוט היה במקור טייס קרב), שם היה ראיתי את ברייטלינג Navitimer, אשר הונפקו לטייסי RAAF. הוא שבה את ליבי"
"מדידת הזמן היה אחד מתחומי האחריות שלי כחלק ממשימה הכוללת שלי בפיתוח מערכות ניווט בתוכנית מרקורי. המחשבה שלי הייתה כי Navitimer יהיה מושלם עבור האסטרונאוטים של פרויקט מרקורי "
"הברייטלינג Navitimer נדרש קצת לעיצוב מחדש לטובת הטיסה בחלל. ראשית האסטרונאוטים לא יזדקקו ל tachymeter (סקאלה למדידת קצב מהירות ממוצעת). ביקשתי מהם להחליף את ה tachymeter לחוגה
של 24 שעות ביממה."
"ברייטלינג שלחו לי את שעון משודרג , הם כינו אותו הקוסמונאוט (חברת ברייטלינג היתה ממוקמת בחלק דוברי הצרפתית של שווייץ, והמילה cosmonaute היתה המונח הצרפתי לאסטרונאוט), בדיוק ארבעה ימים לפני הטיסה שלי סיפון אורורה 7.
השעון היה בעצם דגם של Navitimer עם טבעת חישוב מעגלית circular slide rule." מותאם לדרישותי.
May 24, 1962, Scott Carpenter
סקוט קרפנטר היה האסטרונאוט האמריקאי הראשון שענד שעון יד בחלל. כאשר סקוט נחת עם הקפסולה שלו אורורה 7 הברייטלינג שלו ספג קצת מי ים . סקוט שלח את השעון בחזרה לברייטלינג לתיקון, אבל ברייטלינג שלחו לו חזרה שעון אחר כדי להשאיר את שעון היד הראשון שטס בחלל במוזיאון להנצחה .
ניתן לראות בכרזת הפרסומת בתמונה , שברייטלינג פירסמה את המיזם, "השעון בחלל !"
הברייטלינג שהקיף את כדור הארץ בחודש מאי, 1962. זהו Navitimer, השעון של האסטרונאוטים,
מיוצר על ידי ברייטלינג."
ברייטלינג הנפיקו מאוחר יותר את סדרת שעון "סקוט קרפנטר Cosmonaute "מבוסס על הדגם של 1961-1962 בעיצוב שלו. בשנת 2012 הנפיקו שוב מהדורה לרגל 50 שנה למיזם עם מנגנוןו ביצור עצמי נאמן למקור.