רולקס ROLEX |
סיפורו של דגם ה SUBMARINER |
רולקס הוא מותג השעונים הידוע ביותר בעולם,הדגם הפופולארי של החברה הוא דגם ה Submariner
הדגם הוצג לראשונה בשנת 1953 אבל הסיפור שלו מתחיל הרבה לפני עוד בשנת 1926 .
בשנה זו הציגה רולקס לראשונה את מארז "הצדפה " ("Oyster case" ) המפורסם שלה,תודות למבנה ומיקום הכתר הושג איטום אבסולוטי והשעון הפך פחות פגיע למים ולכלוך , תוצאות שלא הושגו עד כה ע"י שום חברת שעונים אחרת.
שהחלה רולקס לשלב בשעונים מנגנוניים מכאניים אוטומטיים היא כינתה אותם "נצחיים" “Perpetual" שם מותג שעד היום מלווה את דגמי שעוני הרולקס ,רולקס הבינה שאין צורך להשתמש בכתר למתיחה (כמו במנגנוניי מתיחה ידניים שהיו נפוצים ) אלא רק לכיוון השעון ובכך התאימה את השעון לאטימות טובה יותר.
החל מ שנות ה 30 החלה רולקס לפתח שעוני צלילה , דווקא הדגמים הראשונים של ה Oyster Perpetual לא נחשבו לשעוני צלילה אטומים ,רק יותר מאוחר הם הותאמו והפכו כאלה.
הדגם 2533 של רולקס משנת 1935 היה בקוטר 47 מ"מ בנוי Oyster case והיה גדול לא אופנתי ולא נחשב להצלחה ולא זכה להתקבל למועדון השעונים באותה תקופה.
דווקא את הכניסה לתחום הצלילה ביצעה רולקס בשיתוף פעולה עם חברת השעונים פאנריי Panerai ,החברה האיטלקית סיפקה ציוד תת מימי לחיל הים האיטלקי וזאת נדרשה לספק שעון צלילה ללוחמים של החיל.
לחברת פאנריי לא היה מנגנון בייצור עצמי והם פנו לרולקס כדי לספק להם אחד כזה,בשנת 1936 הוצג השעון הראשון של פאנריי עם מנגנון של רולקס , פנאריי המשיכה לשתף פעולה עם רולקס ולספק שעונים מצוידים במנגנוני רולקס עד שנות ה 50 .
שיתוף הפעולה של רולקס עם פנריי נתן לרולקס ניסיון רב בשעוני צלילה והזניק אותה קדימה.
רולקס דגם 6204
בשנות ה50 החליטה רולקס להפוך ליצרנית שעוני צלילה עצמאית,בעזרת הידע הרב שרכשה ובזכות כריזמה של מנהל בחברה בשם René-Paul Jeanneret שהיה חובב צלילה מושבע,הוא שכנע את מייסד רולקס
Hans Wilsdorf להכנס לפרויקט "שעון צלילה"
בשנת 1953 ביצעה רולקס צעד גדול, בספטמבר באותה שנה המדען השוויצרי אוגוסט פיקארד הפליג בצוללת vessel Bathyscaphe FNRS-2 למסע של 3,131 מטרים מתחת לפני הים.
גאון השיווק,מייסד רולקס (באותה תקופה הוא היה כבר 50 שנים בתפקיד) הגה רעיון להצמיד לגוף הצוללת שעון של רולקס מיוחד,עם חוגה זוהרת וויזואליות אידיאלית.
שהצוללת שבה מהמסע המדהים, הוסר שעון הרולקס ונבדק , השעון היה תקין, פועם ולא הושפע כלל מהלחץ שאליו ירדה והגיעה הצוללת.
השעון המקורי של רולקס שירד למעמקים
באותה שנה הציגה רולקס שעון עמיד ל 100 מטר עומק מים ומיד לאחר מכן שעון שעמיד ל 180 מטר השעון היה עם "חוגה שחורה" הציג שעות דקות ושניות צויד בטבעת היקפית מסתובבת וסימנים גדולים וזוהרים.
בחברת רולקס מיתגו את השעון "החבר הטוב ביותר של הצוללן"
על הדגמים הראשונים לא נחקק השם Submariner , רק בשנת 1954 יצא דגם ראשון עם המילה Submariner
דגמי הרולקס הראשונים מכונים בפי כל ג'ימס בונד רולקס בגל הופעתו של השעון בארבעת הסרטים הראשונים של סדרת הסרטים (הראשון היה דוקטור נו).
שון קונרי בתפקיד ג'ימס בונד בסרט "דוקטור נו" עונד שעון רולקס
בשנים אלו ששוק דגם ה Submariner הוא עבר בדיקות מחמירות של המכון לחקר הימים ,לאחר בדיקה מסיבית של 5 חודשים , שכללו 132 צלילות עומק של 12עד 60 מטר קבעו בוודאות שהשעון לא פיתח קורוזיה כלשהי ,גם בעומק של 120 מטר השעון עמד בכבוד במבחן,יש לציין שמותגים אחרים שנבדקו במקביל הראו חדירת מים לשעון ושחיקה גדולה , רולקס יצאה מובילה מהמבחן הזה.
רולקס נכנסה לעיצוב השעון ובשנת 1959 יצא הדגם רולקס 5512 עם הגנה לכתר בעיצוב מיוחד לצוללן.
הידעתם: כיום רולקס מייצרת מליון שעונים בשנה |
|
בשנת 1960 ב 23 בינואר התקיים המיזם המפורסם של הצוללת Trieste שצללה לנקודה העמוקה ביותר הידועה לאדם על כדור הארץ במעמקי האוקיאנוס .
שתי אנשים ז'ק פיקארד (בנו של פיקראד) וסגן דן וולש מחיל הים , מחוץ לצוללת הותקן שעון רולקס מיוחד, אב טיפוס במארז Oyster ,אשר תוכנן לעמוד בעומק של 10,916 מטר לחץ של 1125 ק"ג לס"מ.
הרעיון היה האם רולקס יכול לשרוד את החוויה הקשה מכל ?
הצוללת “Trieste"
שהצוללת שבה לפני הים ,ההתרגשות הייתה גדולה,השעון יצא ללא פגע ונראה בדיוק אותה דבר, צורתו לא השתנתה והוא פעל.
באמצע העשור הציגה רולקס פיתוח נוסף,בעקבות שיפורים בתהליכי הצלילה בעולם ,צוללנים החלו לצלול עם תערובת חמצן והליום , דבר שמאפשר להם לרדת לעומקים גדולים יותר,מולקולות ההליום היו משתחררות בגוף השעון וגורמות לו נזק כבד בעיקר לזכוכית,גז ההליום לא היה מספיק להשתחרר מהר והיה גורם לניתוק הזכוכית מגוף השעון.
רולקס הייתה מודעה לבעיה ובשנת 1967 יחד עם חברת COMEX הידועה כחברה לעבודות תת ימיות ורשמה פטנט של שסתום מיוחד המאפשר לגז ההליום "לברוח" ולהתנדף מהשעון .
הדגם הראשון שצויד בשסתום היה 5513 ,דגם 5514 היה דגם שיצא במיוחד לחברת COMEX.
הידעתם: כל השעונים של רולקס עשויים מתכת 904L |
|
בשנת 1966 פיתחה רולקס את דגם ה Sea-Dweller "שוכן המעמקים" גרסה מיוחדת עמידה למים של סדרת ה Submariner הדגם נוצר עם עמידות של 600 מטר וסימונו היה 1665.
הסדרה Sea-Dweller הפכה להיות סדרה עצמאית ברולקס ובשנת 1978 הציגה החברה את הדגם 16600.
הדגם צויד בספיר קריסטל ושסתום הליום משופרים ,באותה תקופה רולקס ציידה את דגמי ה Sea-Dweller
בשסתומים ואת דגמי ה Submariner הנפיקה ללא שסתומים.
השעון היה עמיד ל 1220 מטר ,הדגם שווק כמה שנים והחל משנת 1981 יוצרה רק הגרסה "הכבדה".
לקח לרולקס הרבה זמן לצייד את השעון בטבעת היקפית BEZEL כפי שאנו מכירים אותה היום , הנ"ל היה פשטנט רשום של חברת Blancpain , דבר שמנע מרולקס (ומחברות נוספות ) להשתמש בקונספט הזה תקפה ארוכה.
בשנת 2008 הציגה רולקס את דגם ה Deepsea Sea-Dweller המודרני אשר עמיד ל 3900 מטר.
השעון צוייד במערכת “Ringlock System" טבעת פנימית בעובי של 5 מ"מ עם ספיר קריסטל וטיטניום.
האיטום של רולקס הוא הטוב ביותר שניתן למצוא כיום בשעוני צלילה, הטכנולוגיה השתפרה, המדע נרתם אבל הכל כמובן מחזיר אותנו לשנת 1926 , שם הכל החל.
שמות הדגמים של רולקס מוגנים והם שמות רשומים ומוגנים בזכויות יוצרים
ROLEX, , OYSTER, AIR-KING, CERACHROM, CHROMALIGHT, COSMOGRAPH, CROWNCLASP, DATEJUST, DAY-DATE, DAYTONA, EASYLINK, EVEROSE, EXPLORER, GMT-MASTER, GOLDUST, JUBILEE, MILGAUSS, OYSTERCLASP, OYSTERLOCK, PARACHROM, PARAFLEX, PEARLMASTER, PERPETUAL, PRESIDENT, RINGLOCK, ROLESIUM, ROLESOR, ROLEX DEEPSEA, ROLEX GLIDELOCK, SAROS, SEA-DWELLER, SKY-DWELLER, SUBMARINER, TRIDOR, TRIPLOCK, TURN-O-GRAPH, TWINLOCK, YACHT-MASTER, YACHT-MASTER REGATTA.
חזרה לעמוד האינדקס של המותג רולקס
|