שעון מיוחד ונדיר של רולקס Deep Sea Special משנת 1965 מוצע למכירה
הדגם מעולם לא היה זמין לציבור לרכישה
הערכה למחיר : 1,200,000 עד 2,400,000 מיליון פרנק שוויצרי
אלכסנדר גהוטבי, מנהל מחלקת השעונים של יבשת אירופה והמזרח התיכון, אמר: " Deep Sea Special ראוי במלואו למחיר, הרעיון העצום של שעון שיכול לעמוד בצלילה של 10,000 מטר (כלומר 10 ק"מ) הוא פשוט עם זאת, יותר מההיבטים הטכניים או מהנדירות העצומה של היצירה זו יש להדגיש את חשיבותה ההיסטורית. להתמקד בשעוני "כלים" בכלל ובשעוני צלילה בפרט. ללא " Deep Sea Special" לא היה צולל או "דייר ים" כפי שאנו מכירים אותו. ה- DSS השעון שמעולם לא היה זמין לרכישה ציבורית וההגעה ביום שוק של דוגמא הוא אירוע של פעם בעשור שאספנים וצופים בחובבים חוגגים בהתלהבות. אנו צנועים על כך שהופקדה עלינו פיסת היסטוריה הורולוגית כה מדהימה ".
את ה- Sea Sea Special אפשר להשוות למכונית מירוץ פורמולה אחת בעולם השעונים שדוחף תמיד את גבולות האפשרי מבחינה טכנית, כדי להשיג הישגים שאף שעון אחר לא עשה מעולם. בדומה למכונית מירוץ פורמולה אחת, הדגם בודק טכנולוגיות כדי להועיל מאוחר יותר לדגמים המיוצרים באופן סדרתי לשימוש מסחרי. זהו דגם פורץ דרך שסלל את הבסיס לשעוני צלילה שאנו מכירים ומעריכים כל כך טוב כיום. זהו "המפץ הגדול" להתפתחותה של רולקס שאין כמותה בשבעת העשורים האחרונים בחקרם את מעמקי הים.
המונח "צדפה רולקס" הוא כיום ככל הנראה סימן המסחר המפורסם ביותר בעולם, זהו שם ביתי, הידוע לא רק במעגלים הפנימיים של חובבי השעונים. הודות לשלושה אירועים מכריחים שרולקס נמצאת כיום בחזית חקר הצלילה העמוקה. הראשון, הוא הרעיון של תיק האויסטר, שנוצר בתחילת שנות העשרים. המצאתה של רולקס במקרה האויסטר הייתה פורצת דרך - עם מארז הרמטי, השעונים היו עמידים כעת בפני מים וניתן היה לענוד אותם במהלך מספר פעילויות פיזיות ומקצועיות. בשנת 1926, שחיינית רולקס האנגלית מרצדס גלייטז לבשה צדפה של רולקס וחצתה את התעלה האנגלית, וקבעה את שם האויסטר. השני היה יצירת "ספיישל ים העמוק" בשנת 1953 וצלילתו לאחר מכן עד 10,000 מטרים מתחת לפני הים. לבסוף, אתגר הים העמוק של ג'יימס קמרון, שם הוא לבש דיולאה של רולקס בזמן שיצא לצלילת סולו שוברת שיאים אל תעלת מריאנה.
השעון הנוכחי, ספיישל הים העמוק, מייצג אפוא רגע מרכזי בהיסטוריה של רולקס. בשנות החמישים, בתגובה לדרישה הגוברת לשעונים עמידים למים, בין אם זה עבור אנשי מקצוע פנאי לשימוש צבאי, החליטה רולקס לקדם את הרעיון של מארז צדפות. רולקס לא הסתפקה רק בהפיכת השעונים למים, אך ביקשה להמשיך ולפתח את קו השעונים המקצועיים מתחת למים כדי לעמוד בלחץ גבוה להפליא ממעמקי האוקיינוס - יותר מכל הדגמים הקודמים שלה. הבולט ביותר הוא שהחלטה זו לחדש התיישבה עם השקת ה- Submariner בשנת 1953 את שעון הכלים התת -ימיים לצוללנים. לפיכך, יצר רולקס קשר עם פרופסור פיקארד, אוקיינוגרף ומהנדס שוויצרי הנודע, כדי לבדוק שעונים במהלך ניסויי הצלילה שלו. Piccard התקבלה ומהנדסי רולקס פיתחו שעון עם מארז מיוחד וקריסטל מכוסה על מנת לעמוד בלחץ קיצוני.
בשנת 1953, רולקס בדקה את אב הטיפוס הראשון על ידי חגירתו מבחוץ על צוללת Bathyscaphe Trieste. השעון נבדק לראשונה בבעומק 1080 מטר, ולאחר מכן שקוע עד 3150 מטרים באותה שנה. לאחר שסיימה את הבדיקות הראשונות, רולקס יצאה למשימה שנייה בשנת 1960 עם אב טיפוס שני, בדקה מראש את הדגם החדש עם תא לחץ גבוה, שיפרה ועדכנה כל הזמן פרטים לשיפור השעון. הפעם, Deep Sea Special החדש נוצר כדי לעמוד בתנאים הקיצוניים ביותר, לאחר ששקע למעלה מ -10,000 מטרים מתחת לפני הים, לאחר שסיים את הבדיקה שלו בתעלת המרינה, הנקודה העמוקה ביותר על כדור הארץ, עם ז'אק פיקארד ודון וולש. לפי הבנתו של פיליפס, האצווה הראשונה של חופן חלקים שימשה לבדיקה מקצועית, וחלקן הופקדו בידי פיקארד. בעקבות הצלילה העמוקה המוצלחת בשנת 1960, רולקס הפיקה בשנים שלאחר מכן סדרת הנצחה כמו השעון הנוכחי, שמנתה 35, לרגל ההישג המדהים הזה והציעה רק למוזיאוני המדע, הטכנולוגיה והשעונים המובחנים ביותר, יחד עם הקמעונאים האמינים, הוותיקים ביותר ושותפים ומנהלים פרופיל גבוה שתרמו לפיתוח המודל. בעיקר, ספיישל הים העמוק שמספרו 3, שהיה קשור לבתיסקפה מוצג כעת במכון סמיתסוניאן בוושינגטון הבירה מוזיאונים אחרים כוללים את מוזיאון בייר, מוזיאון המדע בלונדון ומוזיאון פיקארד ניון (שוויץ), עד כמה שם.
השעון הזה כל כך נדיר שהוא מצטרף למועדון האקסקלוסיבי ביותר, שמתוכו 5 מסוגו נמכרו במרחב הציבורי, עם דוגמאות אחרות ידועות לציבור בבעלות ומוצגות של מוסדות קומה. ככזה, עברו 12 שנים מאז שהדגם האחרונה הופיע בשוק, מה שמדגיש את הנדירות המוחלטת שלו. בהתחשב בעובדה שרוב הדוגמאות נמצאות במוסדות, אין לדעת מתי אחר יחבוט את השוק וייתכן שיחלפו שנים עד שדגם נוסף יופיע שוב.
25/11/2020 15:16:00
מנגנוני תנועה ביצור עצמי הפכו נפוצים בייצור שעונים מודרני זאת כמעט הנורמה אצל המותגים הגדולים ביותר. בדרך כלל הן מפתחות מנגנונים חדשים כדי להחליף את הקליברים הקיימים, מה שהופך את מנגנוני התנועה המשך לקרוא »
09/07/2019 09:32:00
רולקס היא בין אחד ממותגי היוקרה הידועים ביותר מבין מותגי היוקרה בעולם, גם מי שלא שמע על חברות שעוני יוקרה כמו פטק פיליפ, בריגה , יגר לה קולטורה בטוח מכיר את שעוני רולקס, אז מה באמת הופף את רולקס המשך לקרוא »
כתבה ונתונים על שוק שעוני היוקרה בישראל
בכל מקום בישראל אני נתקל בשמועה - רולקס "מחזיק מחיר" , שומר על ערכו ,לא מאבד שקל. אין אף מותג שמצליח לשמור על ערכו בשוק יד 2 כמו רולקס. יצאנו לבדוק: האם נכון הדבר. המשך לקרוא »
רולקס הוא מותג השעונים הידוע ביותר בעולם,הדגם הפופולארי של החברה הוא דגם ה Submariner הדגם הוצג לראשונה בשנת 1953 אבל הסיפור שלו מתחיל הרבה לפני עוד בשנת 1926 בשנה זו הציגה רולקס לראשונה את מארז "הצ המשך לקרוא »
שעון הרולקס המקורי של השחקן פול ניומן שובר שיאים של כל הזמנים במכירה פומבית בית המכירות פיליפס קובע שיא עולם חדש השעון של השחקן נמכר בסכום אסטרונומי של $ 17,752,500 (דולר ארה"ב) המשך לקרוא »
15/04/2020 10:32:00
רולקס, פאטק פיליפ, שאנל, a'ופרד וטודור עוזבים את תערוכת בזלוורלד כדי ליצור תערוכת שעונים חדשה בג'נבה עם הפונדציה דה לה הוט הלוגרי המשך לקרוא »
רולקס מציגה את גרסת 2021 של דייטונה Oyster Perpetual Cosmograph Daytona עם מטאוריט בחוגה שחורה וצמיד אויסטרפלקס, בזל שחור של קרכרום בקנה מידה טכימטרי. המשך לקרוא »
רולקס משיקה סדרה חדשה לשנת 2020\2021 Rolex Oyster Perpetual 41 and 36 בסדרה ב 41 מ"מ או 36 מ"מ עם מנגנון caliber 3230. חוגות בצבעים עזים. השתקפות האור בצדי המארז מדגישות את הפרופיל המשך לקרוא »
רולקס מציגה גרסה נוספת של הסקי דוולר שלה Rolex Oyster Perpetual Sky-Dweller השעון זמין בזהב צהוב 18K בקוטר 42 מ"מ,,ספיר קריסטל השעון עמיד ל 100 מטר. המשך לקרוא »
רולקס מציגה גרסה חדשה ליאכטמסטר שלה בתערוכת באזל וורלד 2019 Rolex Yacht-Master 42 הדגם זמין בזהב לבן מלא 18K בקוטר 42 מ"מ,טבעת היקפית ("בזל") דו כיוונית עם סקאלה של 60 דקות,קרמית שחורה. המשך לקרוא »
חברת רולקס מציגה גרסה נוספת לדגם הסי דוולר שלה בתערוכת באזל וורלד 2019 Rolex Sea-Dweller Steel & Gold הכיתוב על החוגה השחורה, הכתובת "Sea-Dweller" בצהוב, מייצגת את הזהב הצהוב 18K המשך לקרוא »
רולקס מציגה גרסה משופרת של ה GMT - MASTER בבאזלוורלד 2019 Rolex GMT-Master II הדגם זמין בפלדה בקוטר 40 מ"מ,ספיר קריסטל ובזל קרמי בשני צבעים המשך לקרוא »
חברת השעונים רולקס מציגה גרסה משופרת לדיפסי שלה Rolex Deepsea המותג מציג קייס משופר עם צמיד יותר רחב וסגר Oysterlock עם מנגנון סיגרה מאובטח. המשך לקרוא »
רולקס מציגה גרסה חדשה לדגם האייקוני שלה בתערוכת באזל 2018 Rolex GMT-Master II בפעם הראשונה באזל עם שני צבעים קרמי דום וכחול קרמיקה עם צמיד ג'ובלי בפלדה. המשך לקרוא »
חברת רולקס מציגה גרסה נוספת לדגם הסקי דוולר בתערוכת באזל 2017 Rolex Sky-Dweller השעון זמין כעת בגימור טו טון - קייס פלדה ובזל זהב (צהוב או לבן 18K) גוף השעון בפלדה מסוג 904L בקוטר 42 מ"מ, המשך לקרוא »
רולקס משיקה דגם חדש ומשודרג לסידוולר שלה בתערוכת באזל 2017 Rolex Oyster Perpetual Sea-Dweller 43mm Red סדרת ה Oyster Perpetual Sea-Dweller נוצרה ב 1967 וכעת ב 2017 היא חוגגת 50 שנה המשך לקרוא »
חברת השעונים רולקס מציגה דגם חדש בתערוכת באזל 2017 Rolex Cellini Moonphase גרסה מיוחדת בסדרת הסליני של רולקס עם מנגנון חדש המציג את מצבי הירח.השעון מגיע בזהב מלא 18K ׁEverose goldׂב 39 מ"מ המשך לקרוא »
רולקס מציגה גרסה חדשה של הדייטונה האייקוני שלה לשנת 2016 Rolex 2016 Cosmograph Daytona השעון בקוטר 40 מ"מ בנוי פלדה 904L עם טבעת היקפית קרמית מוטבעת בסקאלה של tachymetric המשך לקרוא »
חברת רולקס משיקה דגם חדש בתערוכת באזל 2016 Rolex Air King השעון בעיצוב חדש עשוי פלדת אל חלד 904L קייס אוייסר ("צדפה") של רולקס בקוטר 40 מ"מ עם הגנה נגד מגטניות סביב המנגנון ,ספיר קריסטל .. המשך לקרוא »
רשות המסים: חברת ארו אסיה יבואני רולקס בישראל חשודים בהעלמת הכנסות. על פי החשד מנהלי חברת אירו אסיה הציגו עיסקאות שנערכו בארץ וחייבות במע"מ כאילו נערכו בחו"ל וכך התחמקו מתשלום המס המשך לקרוא »
כבר 40 שנה שישראלים עונדים שעון Rolex, כבר 40 שנה שהשעון היוקרתי שמבצבץ מעל היד מראה הרבה יותר מהשעה עצמה, 40 שנה של Rolex בישראל ואלפי ישראלים ששייכים למועדון היוקרתי של השעון היוקרתי.חברת ארו-אסיה.. המשך לקרוא »
חברת רולקס מציגה דגם חדש בסדרת ה Day-Date עם מנגנן חדש בתערוכת בזל 2105 Rolex Oyster Perpetual Day-Date 40mm השעון זמין בפלטינה או בזהב מלא 18K (ורוד,צהוב או לבן) ,קוטר השעון 40 מ"מ,ספיר קריסטל.. המשך לקרוא »
חברת השעונים רולקס משיקה דגם חדש בתערוכת בזל 2015 Rolex Yacht-Master השעון מגיע בשתי גרסאות 40 מ"מ ו 37 מ"מ, גוף השעון עשוי זהב מלא 18Kהגרסה של ה 40 מ"מ מגיעה עם מנגנון דגם 3135 והגרסה שח ה 37 מ"מ המשך לקרוא »