דגם השעון הזה יוצר במיוחד בשנת 1970 עבור חוקרי הקוטב של המשלחת הסובייטית ה -16 . הם היו זקוקים לשעון חזק שיוכלו לסמוך עליו ולהגיע איתו למקום הקשה ביותר בכדור הארץ בו הטמפרטורות יכולות לרדת ל מינוס -89 ° С. מכיוון שביבשת הקפואה נמצאת באור יום או בחושך תמידי בתקופות רצופות של 6 חודשים, נדרש מהשעון לאפשר להבדיל בין יום ללילה.
כדי להפוך את השעון הזה לחזק יותר משעוני Raketa אחרים מאותה תקופה, מהנדסי Raketa פיתחו מארז עם קונסטרוקציה מורכבת מארבעה חלקים עם מערכת קיבוע של זכוכית מיוחדת. כדי לאפשר לחוקרי הקוטב לקרוא את השעה מבלי לדעת אם זה יום או לילה, הם פיתחו מנגנון תנועה שגרמה למחוג השעה לעשות סיבוב אחד של החוגה כל 24 שעות (במקום 12 השעות המקובלות).
העיצוב אושר רשמית, ונחתם בדצמבר 1969 על ידי V.M. רוגאצ'וב, מפקד שני על המשלחת הסובייטית באנטרקטיקה, שגם חותם אותה בחותם הרשמי של ברית המועצות "מכון המחקר לחקר הארקטי והאנטארקטיקה".
השעונים הראשונים נמסרו בשנת 1970 בזמן יציאתם של המשלחת הסובייטית ה 16 בסירה מ לנינגרד חוקרי הקוטב הגיעו ליבשת הדרומית בדצמבר 1970 בדיוק בזמן לחגוג 150 שנה לגילוי אנטארקטיקה.
המהדורה המחודשת חוגגת 50 שנה לשעון Raketa Polar Explorer הסובייטי, והיא מבוססת על העיצוב המקורי והציורים הטכניים שנמצאו בארכיוני המפעל.
סדרה של 200 יחידות בלבד.
השעון בפלדה עם ציפוי זהב בקוטר 35 מ"מ, מינרל קריסטל.
המנגנון ,רוסי מתיחה ידנית caliber 2623 ביצור עצמי של Raketa עם 16 אבני רובי, פועם 18,000 פעימות לשעה ומחזיק עתודת אנרגיה ל 42 שעות ללא מתיחה.
חוגה כסופה ומחוגים בחומר זרחני רצועת עור שחורה 18 מ"מ ועם רצועת בד נוספת ואבזם פלדה.